محل تبلیغات شما
     غذاهای محلی و سنتی

 

معرو ف ترین غذای سنتی شیراز  کلم پلو شیرازی هست که برای نهار در اکثر رستورانها یافت میشه .

دیگر غذاها : آش سبزی شیرازی

                 کوفته سبزی

                 دوپیازه آلو

                 شکرپلو

                 یخنی نخود

                 دوپیازه

                 آش انار

                 سالاد شیرازی

و اینم طرز تهیه بعضی از این غذاها :

کلم پلو

 


 

 

 

کلم پلو شیرازی

 

 

 

کلم قمری 500 گرم  .  گوشت چرخ کرده 150 گرم  .  پیاز 2 عدد  .  تخم مرغ 1 عدد

 

برنج 3 لیوان  .  آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری  .  سبزی ( شوید.تره.ترخان.ریحان ) 100 گرم

 

 

 

 

 

 

طرز تهیه : داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، 1 عدد پیاز رنده شده ، ارد نخودچی ، تخم مرغ ، مقداری نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند ( آب پیاز رنده شده را با دست بگیرید ).

 

 

 

با دست از مواد کوفته بردارید و قلقلی های یک اندازه ای درست کنید و در روغن سرخ نمائید و کنار بگذارید ( بهتر است قلقلی ها را به اندازه یک فندق گرد کنید ).

 

 

 

 

کلم قمری ها را رشته ای خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و با مقداری نمک ، زردچوبه و 1-2 لیوان آب بپزید تا نرم شوند ( آب کلم باید تمام شود ).

 

 

 

داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و 1 عدد پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس کلم های پخته و سبزی های خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.

 

 

برنج را 30 دقیقه خیس دهید سپس با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه کمی جوشید آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد ).

 

 

 

قابلمه را روی حرارت قرار دهید ، ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید ( نان ، سیب زمینی و … ) ، مایه کلم ، گوشت های قلقلی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا وقتی که مواد تمام شوند.

 

 

 

حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند سپس نصف لیوان اب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید ، حرارت را کم کنید و دم کنی را روی برنج قرار دهید ، پس از دم کشیدن برنج را در دیس بکشید و با گوشت قلقلی تزئین و سرو کنید.

 

 

 

نکته ها : میتوانید بجای سبزی های تازه از سبزی های خشک نیز استفاده کنید ، در صورت تمایل 1 قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی برای طعم بهتر به مخلوط کلم اضافه نمائید ، بجای کلم قمری از کلم سفید هم میتوانید استفاده کنید.منبع : irancook

 

      شکرپلو

 

مواد لازم: برنج یک کیلو، شکر یک کیلو، روغن، زعفران، مغز پسته و بادام و خلال نارنگی.

 

طرز تهیه: برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند. شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزایند. برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یا چلوصافی (ترش باله) ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل دیگ یا قابلمه ریخته، روی حرارت ملایم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده را روی آن ریخته مصرف می کنند. شکر پلو را در شیراز همیشه با خورشت قیمه صرف می کنند.

 

 

 

 

 

آش انار

 

مواد لازم: چغندر یک دانه، برنج یک لیوان و نیم، گوشت چرخ کرده نیم کیلو، لپه نصف لیوان، انار، نعناخشک و پیاز داغ به اندازه کافی.

 

طرز تهیه: چغندر را کوتراش (رنده) کرده می پزند. گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه (گلوله هایی به اندازه یک فندق) در می آورند. برنج و کوفته ریزه و نعنا خشک و پیاز داغ را به چغندر در حال پختن اضافه می کنند. وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و می گذارند به خوبی بپزد. در صورتی که آب انار ترش باشد، یک یا دو استکان شکر به آن اضافه می کنند. وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن رادر ظرف ریخته روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می کنند.

 

 

 

 

قورمه به

 

مواد لازم: گوشت راسته چربی دار 400 گرم، به یک کیلو، لپه یک لیوان، آبلیمو و شکر به اندازه دلخواه، زعفران.

 

طرز تهیه: گوشت را به صورت تکه های کوچک در آورده با پیاز و زردچوبه و نمک تفت می دهند. سپس آب روی آن ریخته و لپه را به آن اضافه می کنند. به را پاک کرده به قطعات کوچک در می آورند و بعد از پختن گوشت، لپه و به را به آن افزوده حرارت می دهند تا بپزد. بعد آبلیمو و شکر و زعفران آن را روی گوشت ریخته، می گذارند تا قورمه قوام بیاید.

 

 

 

دوپیازه

 

مواد لازم: سیب زمینی (الو)، پیاز داغ، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی، نمک، ادویه، روغن.

 

طرز تهیه: سیب زمینی را آب پز کرده، بعد از پختن پوست آن را کنده به قطعات کوچک خرد می کنید و با پیاز داغ و گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی مخلوط نموده به آن نمک و ادویه زده درکمی روغن تفت می دهید و با نان مصرف کنید در دو پیازه می توان از گوشت خرد کرده یا چرخ شده و قارچ و دمبل و امثال آن استفاده کرد.

 

 

 

یخنی نخود

 

مواد لازم: گوشت نیم کیلو، نخود 2 لیوان، سیب زمینی متوسط 2 عدد، پیاز، نمک، زردچوبه، به اندازه دلخواه.

 

طرز تهیه: گوشت و نخود و پیاز و زردچوبه و نمک را در ظرفی ریخته آب به آن اضافه می کنند و روی اجاق حرارت می دهند تا پخته شود. سپس سیب زمینی ها را شسته، به داخل آب گوشت می اندازند. وقتی که یخنی کاملاً پخته شد، آب آن را برای تهیه ترید جدا کرده، پوست سیب زمینی ها را کنده، کلیه مواد پخته شده را کوبیده به مصرف خوراک می رسانند.

غار شاپور،شهر بیشاپور و تنگ چوگان

تاکسی تویوتا کمری VIP فرودگاه شیراز دستغیب

مزایای تاکسی های فرودگاه دستغیب شیراز چیست؟

  ,برنج ,آب ,، ,گوشت ,روی ,    ,می کنند ,به آن ,کنید و ,طرز تهیه ,داخل قابلمه بریزید

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

به روز باشیم |To Be Update دنیای رها کوچولو Benjamin's life شرکت فنی مهندسی نقش ترسیم آسمان گردشگری تایلند | تور تایلند نوروز 97: پوکت، پاتایا و بانکوک رشتاک رشد محیطی برای آموزش آینده سازان A Bird In Reedy نمایندگی فروش بیسیم موتورولا و کنوود | 09122022286 | قیمت خرید بیسیم موتورولا فروشگاه ایران مارکت سنتر کابوک پاسخ